Prinsjesdag 2022

Ook ondernemers Uitgekleed ! Fulltime-ZZPers & klein MKB moeten nog meer sparen gezien de plannen !

De zelfstandigenaftrek voor alle ib-ondernemers was tot en met 2011 winst gerelateerd en werd ieder jaar omhoog geïndexeerd, maar dit is sinds 2012 gestopt. Tot 2019 was de zelfstandigenaftrek een vast bedrag €7280 (jonger dan AOW-leeftijd). Daarmee is stilstaan een achteruitgang in koopkracht, aangezien de kosten wel oplopen doordat zaken duurder zijn geworden als gevolg van inflatie. Daarbovenop is gekomen dat de zelfstandigenaftrek sinds 2020 ieder jaar wordt verlaagd. Een groter gat is zo ontstaan. Nu wil het kabinet deze nog sneller afbouwen, dat in deze tijden van crisis op diverse gebieden zoals energiecrisis, duurdere brandstofprijzen etc etc.

Andere plannen zijn om de FOR, oudedagsreserve te stoppen. Daarmee kan een ondernemer zijn oudedagsvoorziening niet meer reserveren binnen zijn onderneming. Dat terwijl dit jaar het ZZP Pensioen gaat stoppen en men zijn geld verplicht in een andere vorm moet voorzetten om niet in het toptarief van ca. 50% strafbelasting te komen. Geen zeggenschap over je eigen geld dus en begrijpelijk de hele ophef van zelfstandigen.

En dan geeft Senna Maatoug van Groen Links aan “Vroeger hoorden we nog sprookjes dat ze dat compenseren door opbouw van vermogen of sparen in de derde pijler, maar nu weten we dat dat niet zo is.” Daarmee scheert zij iedereen over 1 kam en dat kan niet; dus dat zijn haar sprookjes. Ook al is dit ZZP Pensioen officieel geen derde pijler, het zijn wel degelijk premies voor lijfrente ter compensatie van het pensioentekort conform artikel 3.126a Wet inkomstenbelasting 2001; geblokkeerd geld waar straks over je lijfrenteproduct ook loonheffingen wordt ingehouden bij de uitkering. Daarnaast hebben ondernemers ook tijdelijk mogen doorstorten bij de pensioenfonds van hun laatste werkgever. Daar is gebruik van gemaakt als dat mogelijk was.

In 2023 komt er een nieuw pensioenstelsel en FNV heeft aangekondigd daarin ook de zelfstandige ondernemers daartoe te verplichten mee te doen. Het schrijnende is dat er geen rekening gehouden wordt met persoonlijke omstandigheden waarin ondernemers zelf al sparen voor hun pensioen in weke vorm dan ook en er vooralsnog geen opt-out mogelijk is. Nog schrijnender te vernemen dat als de rente stijgt dit een nadelige werking heeft op het pensioen.

Tot slot moeten alle zelfstandigen en ook ZZP-ers rekening houden met verplichte AOV voor het geval zij ziek / arbeidsongeschikt worden. Ook hier is geen opt-out wanneer men over bijvoorbeeld eigen vermogen beschikt. Het beschikken over eigen vermogen is tijdens corona wel gezien als een ultieme must have. Ondernemers hebben een flexibele rekening nodig. Verzekeringen afsluiten wil – zo is de praktijk gebleken – niet altijd zeggen dat men daar ook gebruik van kan maken als het nodig is. Het programma Kassa heeft daar uitgebreid aandacht aan besteed in afgelopen jaren. De van overheidswege verplichte WAZ sinds 1998 was door afschaffing ten einde gekomen in 2004. Sindsdien zijn zelfstandigen voor de dekking van het arbeidsongeschiktheidsrisico aangewezen op de private markt of door zelf vermogen apart te reserveren. Degenen die niets ondernomen hebben, moeten die risico’s zelf dragen. Net als de tandarts niet meer in het zorgpakket is, is het een vrije keuze deze wel of niet aan te vullen. Omdat de bedachte ‘flexibele rekening’ geen doorgang heeft gekregen, worden ondernemers die wel iets opzij gezet hebben in box 3 belast voor het vermogen die zij opzetten voor hun oude dag en arbeidsongeschiktheid. De gevolgen van de uitspraak van de Hoge Raad vlak voor Kerst 2021 ligt net vers in het vizier.

Dan is het toch niet zo gek dat als de kosten hoger en boodschappen duurder worden, er meer zelfstandigen zijn die willen stoppen door de cijfers, verplichtingen en betuttelingen.

Overige zaken die uit Prinsjesdag 2022 zijn gekomen:

Het kabinet verwacht in 2023 een stijging van de premie van de basisverzekering met ongeveer 11 euro per maand. Hiermee komt de zorgpremie in totaal op ongeveer 137 euro per maand. Uiterlijk in november 2022 stellen de zorgverzekeraars hun premie vast. De maximale zorgtoeslag stijgt naar 154 euro per maand. Het eigen risico blijft bevroren op 385 euro per jaar.

Er komt energieplafonds 1200 m3 gas €1,50, 2400 kHW €0,70 energie.. Per 1.11.2022 Subsidie van max. ca. €190 per maand.  Mensen met weinig geld krijgen een toeslag voor energie via de gemeente. De budgetten voor isolatiesubsidies verhoogd. De verlaging van de accijns op brandstof wordt verlengd tot juli 2023.
Het minimumloon gaat in 2023 met 10 % omhoog. De AOW en uitkeringen gaan ook omhoog. Hogere arbeidskorting van maximaal € 500 netto per jaar tot een inkomen van €115.000 en het tarief in de eerste schijf in de inkomstenbelasting verlaagd. Er komt een versnelde afbouw van de zelfstandigenaftrek. Zelfstandigen met een hogere winst vanaf circa € 70.000 gaan er per saldo wat op achteruit. Voor een ib-ondernemer wordt het toptarief vanaf 2023 44,1%.
Box 3 het heffingsvrijvermogen verhoogd naar € 57.000 p.p.. Bij een groter vermogen dient er meer belasting te worden betaald en het tarief van die belasting wordt jaarlijks verhoogd tot 34% in 2025. De niet-bezwaarmakers krijgen geen compensatie.
Overdrachtsbelasting wordt verhoogd van 8% naar 10,4% voor woningbeleggers of bij de aanschaf van een bedrijfspand.
Voorgesteld wordt de volgende 4 regelingen af te schaffen in de inkomstenbelasting: de inkomensafhankelijke combinatiekorting (IACK), de middelingsregeling, de fiscale oudedagsreserve (FOR) en de gebruikelijk-loonregeling voor start-ups.

De zorgtoeslag, huurtoeslag en het kindgebonden budget worden hoger.

Vanaf juli 2023 krijgen huurders met een laag inkomen in een corporatiewoning een huurverlaging van gemiddeld €57 per maand. Verder stijgt vanaf 1 januari 2023 de huurtoeslag met maandelijks € 16,94 extra huurtoeslag.

De vliegbelasting wordt per 1 januari 2023 verhoogd naar € 26,43.

Verder wordt het makkelijker om zonnepanelen aan te schaffen door het verlagen van de BTW naar 0%.

De grondslag van de bpm voor bestelauto’s wordt per 2025 omgevormd van cataloguswaarde naar CO2-uitstoot, terwijl tegelijkertijd de vrijstelling voor ondernemers wordt afgeschaft.

We wachten het Najaarsakkoord en Kerst 2022 af.

 

Fiscaal en economisch nieuws

De meest recente nieuwsberichten worden per e-mail verzonden. Enkele headlines vindt u hieronder. De logica van de belastingregels is soms ver te zoeken. De regels zijn complex en wijzigen snel, daarom houden wij voor u ons vak goed bij. Voor ondernemers zijn adviseurskosten aftrekbaar. Dat zou ook voor particulieren moeten zijn vinden wij. Bij bezwaar via ons kunt u in aanmerking komen voor kostenvergoeding; zo wordt u als particulier of ondernemer door de Belastingdienst toch nog enigszins tegemoet gekomen.

Belastingaangiften worden verwerkt met door de belastingdienst goedgekeurde software. Zo kunt u met een gerust hart uw zaken door ons laten behartigen.
Heeft u vragen over software? Onze softwaretesters kunnen u alles over de must have vertellen. Maak een afspraak voor een adviesgesprek.

Ook wij geven gehoor aan de Corona-crisis-maatregelen en hebben een aangepaste werkwijze. Wij houden de wijzigende wet- en regeling voor u scherp in de gaten. Wij zijn bereikbaar op afspraak, via telefoon, chat, beeldbellen, email en het contactformulier. Aangesloten cliënten hebben de fiscale & financiële maatregelen van de overheid middels nieuwsbrieven ontvangen. Onze kennis die wij opdoen, ook via Permanente Educatie, delen wij graag met u. Zo houden we ook de vinger aan de pols voor u.

Goedkope Belastingaangifte: hoe u voor een paar tientjes Duurkoop krijgt, lees hier meer.....

Op zoek naar een boekhouder waarmee u langdurig kunt samenwerken en sparren? Gestart als zzp-er, eenmanszaak of vof? U kunt bij ons ook terecht voor Online Boekhouden of een andere samenwerking voor uw boekhouding. Wacht niet tot het jaar om is, maar sluit u zich nu aan, ontvang tips & advies en uw BTW-aangifte & Jaarrekening zijn sneller klaar in ons moderne boekhoudpakket met handige Apps waar u uw cijfers bij de hand heeft; zo heeft u Uw zaak op zak. Wij richten uw administratie compleet in en u kunt eenvoudig onderweg factureren. Voor starters hebben wij een speciaal starterstraject. Een volledig digitale samenwerking met een persoonlijke aanpak is een van de vele mogelijkheden. Met onze samenwerking bouwt u aan uw onderneming en financieel / fiscaal gewin.

Ondernemers zijn verplicht om hun jaaraangifte elektronisch in te dienen. Wij zijn u graag van dienst. Lees meer hier...

Definitieve Aanslag gekregen & Extra geld verdienen? Laat u deze controleren of dit ook voor u extra geld  oplevert met uw 3 oude aanslagen als u een transitievergoeding, ontslagvergoeding, gouden handdruk, of opslag heeft gekregen of geen werk meer heeft. Ook als u als gestart bent met een nieuwe baan, ook als student. Lees meer hier over Middeling. Deze mooie regeling wil de Belastingdienst gaan beëindigen. Zie voorbeeld hier.... Maak daarom snel een afspraak.

Life-Events: de Belastingdienst heeft niet altijd de laatste inkomensgegevens van u en uw partner. Van invloed is starten als ZZP-er, stoppen met werken, ontslag, promotie, meer/minder gaan werken, echtscheiding, samenwonen, trouwen, kind erbij. Is het inkomen van u of uw partner in werkelijkheid hoger, dan is de Voorlopige Teruggaaf of Toeslagen misschien te hoog vastgesteld. Ook verzekeringen kunnen invloed hebben op uw belastingaangifte. En heeft u uw hypotheek omgezet en daardoor een lagere hypotheekrente is, dan krijgt u minder belastingaftrek, wat ook invloed heeft op uw Toeslagen.
Toeslagen & Voorlopige Teruggaaf/ Voorlopige Aanslag kan via ons voor u worden aangepast/aangevraagd of zelfs stop gezet.

Onze actuele fiscale nieuwsbrieven en de eindejaarsjaartips vertellen meer. Deze ontvangen aangesloten cliënten in hun mailbox. Ook gedurende het jaar worden zij met de actualiteiten bijgepraat ter belastingbesparing. Ook vindt u daarin de actuele schenkingsvrijstellingen. Ook onder de schenkingsvrijstelling kan het zijn dat u aangifte moet doen voor 1 maart.

Particulieren met zonnepanelen kunnen aangemerkt worden als ondernemer en moeten zich bij de Belastingdienst melden. Of u vrijstelling of BTW-plichtig bent, kunnen wij u vertellen. Maakt u dan even een afspraak om uw persoonlijke situatie door te spreken en of het regelen van mogelijke belastingteruggaaf. Recent is er opnieuw een nieuw wetsbesluit uitgebracht met voorwaarden voor teruggaaf. Vaak zien wij dat bij aankoop verkeerd fiscaal advies is gegeven en men daarom belasting geld mis loopt. Voorkom dat u de BTW teruggaaf uit zonnepanelen 2022 misloopt. Wij helpen u graag.

Wat mag je als scholier of student bijverdienen zonder dat de kinderbijslag of studiefinanciering in geding komt? Klik hier voor de rekentool. Tip: middels T-biljet kan men de loonheffing terugvragen. Wij helpen u daar graag bij. Let op: Studiekosten zijn in 2022 een STAP-budget via het UWV. Voor ZZP-ers geldt dat zakelijke studiekosten ongewijzigd aftrekbaar blijven.

Over de belasting over het vermogen, sparen & beleggen, is middels een rechtsvraag over box 3 onlangs beantwoord. De Hoge Raad heeft een uitspraak gedaan dat het aan de wetgever is om de heffing aan te passen. Onze nieuwsbrief vertelt u meer over de actuele tarieven en het verloop van deze discussie en of het zin voor u heeft om bezwaar in te dienen. Na het Kerstarrest 2021 zijn er in 2022 nieuwe rekentabellen box 3 belasting. In augustus 2022 is een herstelactie voor de jaren 2017 tot heden begonnen. Dus het kan ook gevolgen hebben voor de Voorlopige Aanslag 2022 en Inkomstenbelasting 2021. Vooral fiscale partners kunnen extra voordeliger uitpakken bovenop de herberekening, maar dan moet u wel zelf aan de slag. Uitbesteden aan ons kan ook, wacht u niet te lang i.v.m. fiscale deadline. Heeft u bezwaar of geen bezwaarschrift ingediend bij de Belastingdienst, of moet u nog aangifte doen? Neem contact met ons op. Wij geven u graag (bespaar)tips mee. Onze nieuwsbrief praat u regelmatig hierover bij.

Voor toeslagen gelden andere belastingvrije spaardrempels sinds 1.1.2021 en krijgt u 2 nieuwe vermogensbeschikkingen. Het Kerstarrest 2021 kan ook gevolgen hebben voor uw Toeslagen, zodat u meer toeslag krijgt, zoals hierboven beschreven. Wij kunnen u hierbij helpen. Wacht u niet te lang.

Pensioen? Dat moet u nu doen ! Gezien de wijzigende wet- en regelgeving en de komende kabinetsplannen, weet u zeker dat u met een goed pensioen later kunt rondkomen? Graag blikken wij met u vooruit en vertellen wij welke fiscaliteiten en of aftrekposten er voor u nog liggen. Bent u particulier, kleine ondernemer of zzp-er, maak dan een afspraak.

Om schijnzelfstandigen onder ZZP-ers aan te pakken, komt het kabinet met nieuwe maatregelen. De VAR is afgeschafte, de wet BDA is ontstaan en een webmodule is in gang gezet. Voor vragen, belt u ons op 0725721851 of volg ons complete Starterstraject.

Bent u in het verleden uw huurtoeslag kwijtgeraakt terwijl u verworven recht had? Misschien was dat onterecht. Heeft u een huurwoning, dan kan u wellicht in aanmerking komen voor Huurtoeslag. Als uw huur iets verhoogd is en u woont in dezelfde woning, dan kunt u toch in aanmerking blijven komen via de Verworvenhuurrecht-regeling. Neem dan contact op.

Heeft u partneralimentatie betaald? Doe nu aangifte; u kunt een aftrekpost krijgen.

Ontvangt u partneralimentatie, ook dan regelen wij graag uw belastingaangifte zodat u gespreid kunt betalen in plaats van in 1x achteraf. Wij helpen u graag.

De Corona-maatregelen kunnen gevolgen hebben voor uw Belasting & Toeslagen als u meer / minder inkomen heeft. Stel deze op tijd bij en voorkom terugbetaling. Hulp nodig? Boek hier een afspraak.

Voor de Kinderopvangtoeslag gelden sinds 2012 nieuwe regels, waarbij ook gekeken wordt naar de werkuren. In 2016 zijn aanvullende regels opgesteld.
In 2020 zijn er Corona-maatregelen in het leven geroepen tot en met 2021. Hierbij gaat de SVB compensatie kinderopvang uitbetalen. In belastingmaatregelen 2021 staat dat er meer menselijke maat komt. Zo kunnen mensen meer kinderopvangtoeslag krijgen als hun echtgenoot in een verpleeghuis is opgenomen. Men wil de werkuren-eis weer los gaan laten.

Bent u 18 jaar geworden, dan kunt u ook recht hebben op Zorgtoeslag. Bel 072-5721851 voor hulp bij uw aanvraag. Doe hier de check.

Als iemand uit uw huishouden vertrekt en het inkomen is gestegen, dan kan dat onevenredig uitpakken voor uw toeslagen. Toeslagen kent sinds 2018 voor bepaalde gevallen weer de 10%-regeling; een regeling van weggeweest is weer terug. Deze regeling biedt uitkomst voor uw Toeslagenrecht, wat gunstig voor u kan uitpakken.

Zelfstandigenaftrek is sinds 2012 een vast bedrag geworden. Per 2020 wordt deze per jaar met €250 afgebouwd. De zelfstandigenaftrek daalt met ingang van 2021 in zeven stappen van € 360, een stap van € 390 en acht stappen van € 110 naar € 3.240 in 2036. Heeft u dezelfde winst als vorig jaar dan dient u meer belasting te betalen. Wij kunnen u vertellen hoe u belasting kunt besparen.

Tijdens de hulp bij belastingaangifte, bleken er meer mensen recht op Toeslagen te hebben, mede door aangepaste wetgeving, dan die ze zelf hadden ingeschat. Een leuke meevaller en de moeite waard om de aangifte inkomstenbelasting te laten controleren.

Heeft u PGB? Dan kunnen wij u wellicht helpen zoals bijvoorbeeld u begeleiden, ondersteunen en structuur geven aan uw administratie. Wij zijn PGB gecertificeerd.

Ten onrechte geen Kindgebondenbudget 2013-2017 ontvangen, dat overkwam 400.000 mensen. Bij het controleren van het niet-gebruik van toeslagen blijkt nu dat het kindgebondenbudget na het stopzetten niet automatisch weer werd toegekend. Bijvoorbeeld wanneer het kindgebondenbudget door een te hoog inkomen is stopgezet, maar de ouder(s) daarna wel weer voldoen aan de voorwaarden. In 2021 krijgen meer mensen kindgebondenbudget. Het kan dus zijn dat u voor 2020 niets kreeg, maar voor 2021 wél. Ook wanneer u 3 of meer kinderen heeft, krijgt u meer budget. Voor gescheiden ouders geldt er een speciale regeling als zij co-ouders zijn. Kindertoeslag heet sinds 2009 Kindgebondenbudget/KGB. Wij rekenen graag uw toeslagrecht uit. Maak een afspraak via ons contactformulier hier.

Prinsjesdag: Uw koets van de zaak kan zwaarder belast worden. Hoeveel u meer kwijt bent per jaar, berekenen wij graag naar aanleiding van uw privé-omstandigheden. Daarnaast is de aftrekbaarheid eigen woning omlaag gegaan door de versnelde 2-schijven invoering en dit beïnvloedt o.a. uw huishoudgeld. Budgetteren wordt wel zo belangrijk. Wij helpen u graag.

Loonschalen per 2022 en 2023. Nieuwsgierig? Bereken uw loon hier. Wij maken ook voor uw personeel salarisstroken fiscaal compleet inclusief bij uw wens ook Online. Werkgever en werknemer krijgen dan hun eigen portal. De Zaak op Zak.

Nix zonder ID: Ons kantoor heeft zich te houden aan wet- en regelgeving. Alleen met een geldig ID kunt u bij ons terecht.

Zelfstandig werkende vrouwen kunnen toch rekenen op een zwangerschapsuitkering van de overheid. Dat is ontstaan naar aanleiding van een juridische procedure tegen de Staat bij de Haagse rechtbank op woensdag 25 juli 2007. Het Proefprocessenfonds Clara Wichmann spande samen met de FNV de zaak aan. Anno 2017 is de procedure gewonnen. Vanaf mei 2018 kunnen de uitkeringen worden aangevraagd als compensatie over oude jaren. Wij helpen u graag.

NOS: 10 jaar BelastingMalaise bij de Belastingdienst. Consumentenbond geeft Belastingdienst weer een onvoldoende. Belastingdienst houdt gegevens achter waardoor mensen de financieel in de problemen zijn gekomen. Lees hier wat RTL nieuws hierover meldt. Medio 2020 is er een speciaal HerstelTeam Toeslagen bij de Belastingdienst ingezet. Er zijn plannen om Toeslagen helemaal af te gaan schaffen.

Kinderen & vakantiewerk: heeft u kinderbijslag of studeren uw kinderen? Bijverdienen kan tot een toegestane maximum om uw recht te behouden tot en met 2019 (€ 14.682,96). In 2020 is de grens voor bijverdienen voor alle studenten vervallen, ook als zij winst uit eigen onderneming maken. Een mooie meevaller in tijd van Corona.

Telefonisch bezwaar gemaakt of ingetrokken? Let u even op, lees hier meer....

Is er iemand overleden? U kunt te maken krijgen met het doen van Overlijdensaangifte, naast de aangifte Erfbelasting. Hebt u eerder dit jaar een aanslag erfbelasting ontvangen vanwege een overlijden in de periode 2017-2020? En wordt daarin belastingrente berekend? Dan hoeft u deze belastingrente in de aanslag niet te betalen. Het bedrag van de erfbelasting zelf moet u wel op tijd betalen. De belastingrente gaat weer van start voor overlijdens vanaf 1 januari 2021.

De fiscale voorwaarden 2018 voor samenwonenden en stiefkinderen is gewijzigd; dit kan gevolgen hebben voor uw belasting teruggaaf en of toeslagen. In een adviesgesprek informeren wij u graag wat het voor u persoonlijk betekent. Bel ons of vul het contactformulier in.

Ons kantoor is verkozen om de nieuwe systemen van de Belastingdienst te testen, zodat de belastingaangiften beter en sneller door de Belastingdienst afgerond kunnen worden. De machtigingsbrieven zijn eveneens door ons kantoor geredigeerd. Vervolgens is deze pilot met QRcode landelijk uitgerold. Uiteraard blijft onze kwaliteit hetgeen u gewend bent van ons: u krijgt messcherpe aangiften.

Van buitenlands vermogen heeft de Belastingdienst in 5 jaar tijd meer dan 2,2 miljard euro aan belastingen en boetes opgebracht. Bijna een derde kwam van spijtoptanten die gebruik maakten van de inkeerregeling, waarmee zij een boete hebben voorkomen. Van deze regeling kunt u nog steeds gebruik maken als u uw geld of vakantiehuis vergeten bent aan te geven. Via de inkeerregeling kunt u vrijwillig verbeteren. Vanaf 1.7.2016 geldt bij vrijwillig melden van zwartsparen een boete van 120%. Bij niet melden geldt een boete van maximaal 300%. De inkeerregeling is in 2018 in zijn geheel vervallen.

De BTW-regeling is gewijzigd, ook door de Corona 2020/2021. Onderneemt u in producten en of diensten in o.a. de sectoren verhuur, computer(-middelen), kappers, klussenbedrijf, bouw, schilders, stukadoren, isolatie, renovatie, architect, ingenieur, constructeur, bloemist, hovenier, kok, medici, medische hulp- en geneesmiddelen, tandtechniek, audicien, orthopedie, sport, schoenmaker, textiel, recreatie en vrije tijd, cinema, toneel, muziek, vervoer, fietsen, eet– en drinkwaren, creatief, (cadeau-)verpakkingen, kinderpakketjes, (hulp-)dieren, kunst, boeken, drukwerk, educatie, energie? Dan is het tijd om uw facturen en administratie aan te passen. Bij sommige branches stopte de regeling op 1 juli 2015. Ook in 2016, 2017 en 2018 zijn er nieuwe regels voor de BTW van producten en diensten. Maar ook de zakenauto / bestelbus valt onder deze regeling alsmede de kortingsregeling voor kleine ondernemers. Dit zijn een aantal voorbeelden. Elk jaar zijn er (tussentijdse) wijzigingen in de BTW-percentages. In 2019 is de 9%-regeling van toepassing. In 2020 is er een nieuwe kleine ondernemersregeling van kracht, de OVOB/ KOR. Aangeslotenen krijgen dan direct een update. De corona-maatregelen en de Brexit hebben ook invloed op de BTW-aangifte.

Let op uw shopgedrag, dat kan u geld besparen als u weet waar u webshopt !

Uitkomen met uw inkomen? Bel voor persoonlijk gesprek 072-5721851. Een goed huishoudbudget is een must, zowel zakelijk als privé. Wij helpen u graag en zo hoeft u niet op de boodschappen te bezuinigen. Deze zijn immers uw cheque voor een goede gezondheid en minder zorgkosten op lange termijn. Het kan dus anders als u via onze hulp wilt uitkomen met uw inkomen!

Samenwerken in de boekhouding, BTW en Jaarrekening? Uw Facturen & Offertes zijn de basis! Administratie compleet uitbesteden en online samenwerken is mogelijk. Graag bespreken wij uw wensen. Bel voor vrijblijvend kennismakingsgesprek en offerte van onze boekhouder: 0725721851 of stuur een bericht via ons contactformulier hier.

Elke startende ondernemer / zzp-er kan bij ons een starterstraject volgen, individueel en u bent fiscaal up-to-date met onze PraktijkCURSUS. Geen blabla, maar een to-the-point praktische workshop.

Belastingaanslag? Gebruik de Betalingskenmerk Omrekenmodule Belastingdienst voor al uw betalingen en aanslagen. Lees meer...

Ontslagen? Promotie? Gestopt met werken? Verliesjaar? Baan gevonden? Bij fluctuatie in uw inkomen tussen oude jaren kunnen wij over oude aangiften via middeling extra belastinggeld retour halen. Meer weten? Bel 072-57 21 8 51 voor afspraak, want Oude Aanslagen zijn vaak Geld waard.

Als werkgever & werknemer kunt u uw digitale documenten zoals salarisspecificaties, arbeidsovereenkomsten, personeelscorrespondentie e.d. online inzien en desgewenst printen of opslaan op uw eigen computer. Deze service bieden wij u geheel kosteloos aan! klik hier voor meer info.

Zakenauto: er is sinds 2012 Verklaring geen privé gebruik voor de auto of bus van de zaak. Wilt u deze onder fiscale voorwaarden aanvragen, dan kunt u via ons terecht om bijtelling te voorkomen.

De belastingdienst heeft bepaald dat er sprake is van een communicatiemiddel (smartphone/tablet) als het beeldscherm een diagonaal heeft van o.a. niet meer dan 7 inch. Dit heeft gevolgen voor de bijtelling.

Uw belastingaangifte of bedrijfsadministratie nemen we graag over van u. Lees meer hier... Wij geven u persoonlijke tips en advies als handvatten mee.

Sinds 1-1-2010 gelden nieuwe BTW-richtlijnen voor alle landen in de EU. U moet dan opgaaf ICP maken. De nieuwe intredende landen in de EU krijgen ook een BTW-nummer. Houdt u rekening met de intracommunautaire regeling bij in-/verkoop. In 2020 en 2021 zijn de regels weer gewijzigd.

De heffings- en de invorderingsrente wordt per kwartaal vastgesteld door de belastingdienst. Tip: controleer uw belastingaanslagen om terugbetaling met extra rente te voorkomen. Tegenwoordig heet het belastingrente. In tijden van Corona zijn er aanpassingen gekomen.

Wij kunnen uw ziektekostenaftrek en meer aftrekposten voor u regelen: Bel: 072-5721851 Er is meer mogelijk dan u voor mogelijk heeft gehouden.

Op 1 juli 2008 is de nieuwe Handelsregisterwet ingetreden: de Kamer van Koophandel is de basisregistratie van alle ondernemingen en rechtspersonen. Uiterlijk 2014 zijn alle overheden ook ingeschreven.

Het logo op bedrijfskleding dient toch bij elk kledingstuk minimaal 70 cm2 te zijn, aldus uitspraak van de Hoge Raad op 12 augustus 2005. Dan pas mag kleding als werkkleding aangemerkt worden.

De Vestigingswet is 18 juli 2007 per Koninklijk Besluit volledig afgeschaft. Starters in de bouw-, installatie-, vervoermiddelen- en levensmiddelensector hebben vanaf vandaag geen vestigingsvergunning meer nodig om hun bedrijf te starten. Starters moesten voldoen aan eisen op het gebied van veiligheid, gezondheidsbescherming en milieu. Met diploma’s moest dit worden aangetoond.

Verplichtingensignaal is een nieuwe registratie van uw motorrijtuigenbelasting MRB wanneer u niet of gedeeltelijk niet betaald heeft. U krijgt dan een blokkering op uw kentekenregistratie, waardoor u geen nieuwe voertuig kunt kopen en of van de weg gehaald kan worden met o.a. uw auto, caravan, bromfiets of motor.

 

25 jaar telleman

25 jaar tevreden klanten vertellen...

onze  projecten vindt u hier

Onderscheidingen:

In 2020/2021 opgenomen in team FD meerjarenplan van de Belastingdienst.

In 2017 door Belastingdienst als voorbeeldkantoor geprezen.

In 2013 Beste Opleider in de economische sector.

In 2009 als beste ECABOopleider genomineerd.

In 2008 Winnaar Nationale Startersdag Kamer van Koophandel NoordWest.

In 2007 Nationale Startersdag als derde finalist geëindigd.