Fiscaal en economisch nieuws

De meest recente nieuwsberichten worden per e-mail verzonden. Enkele headlines vindt u hieronder.De logica van de belastingregels is soms ver te zoeken. De regels zijn complex en wijzigen snel, daarom houden wij voor u ons vak goed bij. Voor ondernemers zijn daarom adviseurkosten aftrekbaar. Dat zou ook voor particulieren moeten zijn vinden wij. Bij bezwaar via ons kunt u in aanmerking komen voor kostenvergoeding; zo wordt u als particulier of ondernemer door de Belastingdienst toch nog enigszins tegemoet gekomen.

Belastingaangiften worden met door de belastingdienst goedgekeurde software verwerkt. Zo kunt u met een gerust hart uw zaken door ons laten behartigen.
Heeft u vragen over software? Onze softwaretesters kunnen u alles over de must have vertellen. Maak een afspraak voor een adviesgesprek.

De belasting over het vermogen, sparen en beleggen is middels een rechtsvraag over box 3 onlangs beantwoord. De Hoge Raad heeft onlangs uitspraak gedaan dat het aan de wetgever is om de heffing aan te passen. Staatssecretaris Snel heeft aangegeven dat dat niet voor 2021 zal zijn. De nieuwe SpaarTax met 3 vermogensschijven blijft vooralsnog bestaan in plaats van de enkele schijf van 1,2% (4%x30%) rendementsheffing, die sinds 2017 verdwenen is. Onze nieuwsbrief vertelt u meer over de actuele tarieven en het verloop van deze discussie.

Definitieve Aanslag 2018 gekregen? Laat u deze controleren of dit extra geld oplevert met uw oude aanslagen als u een ontslagvergoeding, gouden handdruk, opslag heeft gekregen of geen werk meer heeft. Maak snel een afspraak .

Tijdens de hulp bij belastingaangifte 2018, bleken er meer mensen recht op Toeslagen te hebben, dan die ze zelf hadden ingeschat. Een leuke meevaller en de moeite waard om de aangifte inkomstenbelasting te laten controleren.

Heeft u PGB? Dan kunnen wij u wellicht helpen zoals bijvoorbeeld u begeleiden, ondersteunen en structuur geven aan uw administratie. Wij zijn PGB gecertificeerd.

Ten onrechte geen Kindgebondenbudget 2013-2017 ontvangen, dat overkwam 400.000 mensen. Bij het controleren van het niet-gebruik van toeslagen blijkt nu dat het kindgebonden budget na het stopzetten niet automatisch weer werd toegekend. Bijvoorbeeld wanneer het kindgebonden budget door een te hoog inkomen is stopgezet, maar de ouder(s) daarna wel weer voldoen aan de voorwaarden. Wij rekenen graag uw toeslagrecht uit. Maak een afspraak via ons contactformulier hier.

Prinsjesdag 2018: Uw koets van de zaak kan worden belast, ook al heeft u 0% CO2-uitstoot. Hoeveel u meer kwijt bent per jaar, berekenen wij graag naar aanleiding van uw privé-omstandigheden. Daarnaast is de 6% BTW omhoog gegaan naar 9% en dit beïnvloedt o.a. uw huishoudgeld. Budgetteren 2019 wordt wel zo belangrijk. Wij helpen u graag. De minimumloonleeftijd wordt verlaagd naar 21 jaar en sinds juli 2019 geldt het volledige minimumloon.

Nix zonder ID: Op vakantie? Er is een productiefout in paspoorten geconstateerd. Aangesloten cliënten kunnen hun paspoort in gratis controleren op productiefout wat vervelende gevolgen kan hebben. Zo kunt u zorgeloos de zomer in.

Zelfstandig werkende vrouwen kunnen toch rekenen op een zwangerschapsuitkering van de overheid. Dat is ontstaan naar aanleiding van een juridische procedure tegen de Staat bij de Haagse rechtbank op woensdag 25 juli 2007. Het Proefprocessenfonds Clara Wichmann spande samen met de FNV de zaak aan. Anno 2017 is de procedure gewonnen. Vanaf mei 2018 kunnen de uitkeringen worden aangevraagd als compensatie over oude jaren. Wij helpen u graag.

Loonschalen per 1-1-2019 en 1-7-2019. Nieuwsgierig? Bereken uw loon hier. Wij maken ook voor uw personeel salarisstroken fiscaal compleet inclusief bij uw wens ook Online. Werkgever en werknemer krijgen dan hun eigen portal. De Zaak op Zak. Lees meer hier...

Belastingdienst: NOS: 10 jaar BelastingMalaise bij de Belastingdienst. Consumentenbond geeft Belastingdienst weer een onvoldoende. Belastingdienst houdt gegevens achter waardoor mensen de financieel in de problemen zijn gekomen. Anno 2019 is er  weer een discussie over de kinderopvangtoeslag. Lees hier wat RTL nieuws hierover meldt.

Kinderen & vakantiewerk: heeft u kinderbijslag of studeren uw kinderen? Bijverdienen kan tot een toegestane maximum om uw recht te behouden. Kijk hier bij de SVB voor de kinderbijslag of hier als er sprake is van studiefinanciering.

Belastingaangifte: hoe u voor een paar tientjes Duurkoop krijgt, lees hier meer.....

Telefonisch bezwaar gemaakt of ingetrokken? Let u even op, lees hier meer....

De Belastingdienst heeft niet altijd de laatste inkomensgegevens van u en uw partner. Van invloed is stoppen met werken, ontslag, promotie, meer/minder gaan werken, echtscheiding, samenwonen, trouwen, kind erbij. Is het inkomen van u of uw partner in werkelijkheid hoger, dan is de Voorlopige Teruggaaf of Toeslagen misschien te hoog vastgesteld. Ook verzekeringen kunnen invloed hebben op uw belastingaangifte. En heeft u een lagere hypotheekrente, dan krijgt u minder belastingaftrek, wat ook invloed heeft op uw Toeslagen.
Toeslagen & Voorlopige Teruggaaf/Aanslag kan via ons voor u worden aangevraagd.

Bent u 18 jaar geworden, dan kunt u ook recht hebben op Zorgtoeslag. Bel 072-5721851 voor hulp bij uw aanvraag. Doe hier de check.

Kindertoeslag heet sinds 2009 Kindgebondenbudget/KGB. Wij berekenen graag of u daar recht op heeft.

Heeft u een huurwoning, dan kan u wellicht in aanmerking komen voor Huurtoeslag.
Voor de Kinderopvangtoeslag gelden sinds 2012 nieuwe regels, waarbij ook gekeken wordt naar de werkuren. In 2016 zijn aanvullende regels opgesteld.
Vanaf 2018 is voor bepaalde gevallen de 10%-regeling weer terug.

Is er iemand overleden? U kunt te maken krijgen met het doen van Overlijdensaangifte, naast de aangifte Erfbelasting. Hebt u eerder dit jaar een aanslag erfbelasting ontvangen vanwege een overlijden in 2017? En wordt daarin belastingrente berekend? Dan hoeft u deze belastingrente in de aanslag niet te betalen. Het bedrag van de erfbelasting zelf moet u wel op tijd betalen.

De fiscale voorwaarden 2018 voor samenwonenden en stiefkinderen is gewijzigd; dit kan gevolgen hebben voor uw belasting teruggaaf en of toeslagen. In een adviesgesprek informeren wij u graag wat het voor u persoonlijk betekent. Bel ons of vul het contactformulier in.

Ondernemers: de 4 VAR's zijn vervallen. De wet DBA is daarvoor in de plaats gekomen en de inmiddels overlooptermijn tot medio 2018 is verplaatst naar 2020. Het regeerakkoord heeft nieuwe plannen. Voor hulp, belt u ons op 0725721851 of volg ons complete Starterstraject.

Ons kantoor is verkozen om de nieuwe systemen van de Belastingdienst te testen, zodat de belastingaangiften beter en sneller door de Belastingdienst afgerond kunnen worden. De machtigingsbrieven zijn eveneens door ons kantoor geredigeerd. Vervolgens is deze pilot met QRcode landelijk uitgerold. Uiteraard blijft onze kwaliteit hetgeen u gewend bent van ons: u krijgt messcherpe aangiften.

Van buitenlands vermogen heeft de Belastingdienst in 5 jaar tijd meer dan 2,2 miljard euro aan belastingen en boetes opgebracht. Bijna een derde kwam van spijtoptanten die gebruik maakten van de inkeerregeling, waarmee zij een boete hebben voorkomen. Van deze regeling kunt u nog steeds gebruik maken als u uw geld of vakantiehuis vergeten bent aan te geven. Via de inkeerregeling kunt u vrijwillig verbeteren. Vanaf 1.7.2016 geldt bij vrijwillig melden van zwartsparen een boete van 120%. Bij niet melden geldt een boete van maximaal 300%. De inkeerregeling komt in 2018 in zijn geheel te vervallen.

De BTW-regeling is gewijzigd. Onderneemt u in producten en of diensten in o.a. de sectoren verhuur, computer(-middelen), kappers, klussenbedrijf, bouw, schilders, stukadoren, isolatie, renovatie, architect, ingenieur, constructeur, bloemist, hovenier, kok, medici, medische hulp- en geneesmiddelen, tandtechniek, audicien, orthopedie, sport, schoenmaker, textiel, recreatie en vrije tijd, cinema, toneel, muziek, vervoer, fietsen, eet– en drinkwaren, creatief, (cadeau-)verpakkingen, kinderpakketjes, (hulp-)dieren, kunst, boeken, drukwerk, educatie, energie? Dan is het tijd om uw facturen en administratie aan te passen. Bij sommige branches stopte de regeling op 1 juli 2015. Ook in 2016, 2017 en 2018 zijn er nieuwe regels voor de BTW van producten en diensten. Maar ook de zakenauto / bestelbus valt onder deze regeling alsmede de kortingsregeling voor kleine ondernemers. Dit zijn een aantal voorbeelden. Elk jaar zijn er (tussentijdse) wijzigingen in de BTW-percentages. In 2019 is de 9%-regeling van toepassing. Aangeslotenen krijgen dan direct een update.

Particulieren met zonnepanelen kunnen aangemerkt worden als ondernemer en moeten zich bij de Belastingdienst melden. Of u vrijstelling of BTW-plichtig bent, kunnen wij u vertellen. Maakt u dan even een afspraak om uw persoonlijke situatie door te spreken en of het regelen van mogelijke belastingteruggaaf.

Uitkomen met uw inkomen? Bel voor persoonlijk gesprek 0725721851. Goede huishoudbudget is een must, zowel zakelijk als privé. Wij helpen u graag en zo hoeft u niet op de boodschappen te bezuinigen. Deze zijn immers uw cheque voor een goede gezondheid en minder zorgkosten op lange termijn. Het kan dus anders als u via onze hulp wilt uitkomen met uw inkomen!

Samenwerken in de boekhouding, BTW en Jaarrekening? Uw facturen zijn de basis! Online of alles uitbesteden of samenwerken. Graag bespreken wij uw wensen. Bel voor vrijblijvend kennismakingsgesprek: 0725721851 of stuur een bericht via contact.

Elke startende ondernemer / zzp-er kan bij ons een starterstraject volgen, individueel en u bent fiscaal up-to-date met onze PraktijkCURSUS. Geen blabla, maar to-the-point praktische workshop.

Ondernemers zijn verplicht om hun jaaraangifte elektronisch in te dienen. Wij zijn u graag van dienst. Lees meer hier...

Gebruik Betalingskenmerk Omrekenmodule Belastingdienst voor al uw betalingen en aanslagen. Lees meer...

Ontslagen? Promotie? Gestopt met werken? Bij fluctuatie in uw inkomen tussen oude jaren kunnen wij over oude aangiften via middeling extra belastinggeld retour halen. Meer weten? Bel 072-57 21 8 51 voor afspraak.

Zelfstandigenaftrek is sinds 2012 een vast bedrag geworden. Heeft u dezelfde winst als vorig jaar dan dient u meer belasting te betalen. Wij kunnen u vertellen hoe u belasting kunt besparen.

Betaalt u levensonderhoud kinderalimentatie 2016? Pas uw voorlopige teruggaaf aan; u kunt nog steeds een aftrekpost tot 2021 krijgen via de nieuwe rekenregels. Wij helpen u graag. Ontvangt u partneralimentatie, dan regelen wij graag uw belastingaangifte.

Als werkgever & werknemer kunt u uw digitale documenten zoals salarisspecificaties, arbeidsovereenkomsten, personeelscorrespondentie e.d. online inzien en desgewenst printen of opslaan op uw eigen computer. Deze service bieden wij u geheel kosteloos aan! klik hier voor meer info.

Zakenauto: er is sinds 2012 Verklaring geen privé gebruik voor de auto of bus van de zaak. Wilt u deze onder fiscale voorwaarden aanvragen, dan kunt u via ons terecht om bijtelling te voorkomen.

De belastingdienst heeft bepaald dat er sprake is van een communicatiemiddel (smartphone/tablet) als het beeldscherm een diagonaal heeft van o.a. niet meer dan 7 inch. Dit heeft gevolgen voor de bijtelling.

Wat mag je als scholier of student bijverdienen zonder dat de kinderbijslag of studiefinanciering in geding komt? Klik hier voor de rekentool. Tip: middels T-biljet kan men de loonheffing terugvragen. Wij helpen u daar graag bij.

Uw belastingaangifte of bedrijfsadministratie nemen we graag over van u. Lees meer hier... Wij geven u persoonlijke tips en advies als handvatten mee.

Sinds 1-1-2010 gelden nieuwe BTW-richtlijnen voor alle landen in de EU. U moet dan opgaaf ICP maken. De nieuwe intredende landen in de EU krijgen ook een BTW-nummer. Houdt u rekening met de intracommunautaire regeling bij in-/verkoop.

De heffings- en de invorderingsrente wordt per kwartaal vastgesteld door de belastingdienst. Tip: controleer uw belastingaanslagen om terugbetaling met extra rente te voorkomen. Tegenwoordig heet het belastingrente.

Wij kunnen uw ziektekostenaftrek en meer aftrekposten voor u regelen: Bel: 072-5721851 Er is meer mogelijk dan u voor mogelijk heeft gehouden.

Op 1 juli 2008 is de nieuwe Handelsregisterwet ingetreden: de Kamer van Koophandel is de basisregistratie van alle ondernemingen en rechtspersonen. Uiterlijk 2014 zijn alle overheden ook ingeschreven.

Het logo op bedrijfskleding dient toch bij elk kledingstuk minimaal 70 cm2 te zijn, aldus uitspraak van de Hoge Raad op 12 augustus 2005. Dan pas mag kleding als werkkleding aangemerkt worden.

De Vestigingswet is 18 juli 2007 per Koninklijk Besluit volledig afgeschaft. Starters in de bouw-, installatie-, vervoermiddelen- en levensmiddelensector hebben vanaf vandaag geen vestigingsvergunning meer nodig om hun bedrijf te starten. Starters moesten voldoen aan eisen op het gebied van veiligheid, gezondheidsbescherming en milieu. Met diploma’s moest dit worden aangetoond.

Verplichtingensignaal is een nieuwe registratie van uw motorrijtuigenbelasting MRB wanneer u niet of gedeeltelijk niet betaald heeft. U krijgt dan een blokkering op uw kentekenregistratie, waardoor u geen nieuwe voertuig kunt kopen en of van de weg gehaald kan worden met o.a. uw auto, caravan, bromfiets of motor.

Onze actuele fiscale nieuwsbrieven en de eindejaarsjaartips vertellen meer. Deze ontvangen aangesloten cliënten gedurende het jaar in hun mailbox; hierboven is een greep uit de actualiteiten.

Onderscheidingen:
Winnaar Nationale Startersdag 2008 Kamer van Koophandel NoordWest, in 2007 als derde finalist geëindigd.
In 2009 als beste ECABOopleider genomineerd.
In 2013 Beste Opleider in de economische sector.